DIY pioneer hu aux-in

howiechoo

8,000 RPM
Senior Member

howiechoo

8,000 RPM
Senior Member
Jul 25, 2004
8,857
4
3,138
Bukit Jalil
wat u mean? u mean after connect the pda and turn on the usic, the hu will automatically turn into the pda in mode u setted? so if we dunwan use the pda, we need to disconnect the input from pda?
 

youmolo

Known Member
Senior Member

youmolo

Known Member
Senior Member
Thread starter
Jul 3, 2005
208
0
1,516
Subang Perdana
www.tzywen.com
howiechoo said:
wat u mean? u mean after connect the pda and turn on the usic, the hu will automatically turn into the pda in mode u setted? so if we dunwan use the pda, we need to disconnect the input from pda?
no, you have to change into "aux in" mode on your player manually IF your player supports the aux in. you don't have to disconnect the input from the pda.

but if you have a NON-AUX IN player like the DEH 1650, then you must disconnect the input if u dun wanna listen to it anymore. you must also turn to "TUNER" mode when u wanna use the aux-in for a NON AUX IN player.

hope this helps ;)
 

howiechoo

8,000 RPM
Senior Member

howiechoo

8,000 RPM
Senior Member
Jul 25, 2004
8,857
4
3,138
Bukit Jalil
i had found a better way for the hu tat got aux in..no need to void the warranty and no need soldering..if got time i post how it go....
 

juman

Known Member
Senior Member

juman

Known Member
Senior Member
Nov 4, 2004
71
0
3,006
mmm bro :) waiting for the tutorial leh :P

mmm if can include diagrams of picutre can ? cause i am a noob here !

the original cable is good expensive ! :
 

craziechild

500 RPM
Senior Member

craziechild

500 RPM
Senior Member
May 11, 2005
596
4
3,018
Sarawak
i am using pioneer 5750... it does support AUX input but need the adapter which cost around RM300... and need to special order one...

cheers...
 

howiechoo

8,000 RPM
Senior Member

howiechoo

8,000 RPM
Senior Member
Jul 25, 2004
8,857
4
3,138
Bukit Jalil
the adapter u mention are for the rca connection only
...if u wan the serial ipod connector, then it cost u rm6++/8++..i ask pioneer myself...too pricy....should just 6+/8+
 

youmolo

Known Member
Senior Member

youmolo

Known Member
Senior Member
Thread starter
Jul 3, 2005
208
0
1,516
Subang Perdana
www.tzywen.com
howiechoo said:
the adapter u mention are for the rca connection only
...if u wan the serial ipod connector, then it cost u rm6++/8++..i ask pioneer myself...too pricy....should just 6+/8+
wow... i din realise tat it's tat expensive... better do diy la. costs nothing if you have the cable already ;)
 

youmolo

Known Member
Senior Member

youmolo

Known Member
Senior Member
Thread starter
Jul 3, 2005
208
0
1,516
Subang Perdana
www.tzywen.com
craziechild said:
i am using pioneer 5750... it does support AUX input but need the adapter which cost around RM300... and need to special order one...

cheers...
you know how to enable the aux-in option? mine is switch off and hold the function button and then set aux-in to "ON". after u solder the cables and switch to aux-in mode, you can use ur aux-in liaw.

here's the connection pic


hope this helps bro ;)
 

howiechoo

8,000 RPM
Senior Member

howiechoo

8,000 RPM
Senior Member
Jul 25, 2004
8,857
4
3,138
Bukit Jalil
but the cable cost around 1++ to 2++...diy also expensive...
 

dgtalpunk

Known Member
Senior Member

dgtalpunk

Known Member
Senior Member
Apr 11, 2006
203
0
5,016
lets say the player has Aux-In (RCA).

get a 3.5mm phono jack to RCA type of cable... which costs like RM 2.00+

so.. from ur MP3 player... plug in the phono jack, the other end RCA goes to the AUx-in of the HU.

by this way, can it work? i hvent tried b4..
 

craziechild

500 RPM
Senior Member

craziechild

500 RPM
Senior Member
May 11, 2005
596
4
3,018
Sarawak
i know how to swithch on the AUX mode... but the thing is based on your pic right... i dun understand a thing le... which one solder to where and which one solder to where....

i jus need to do a RCA input to the HU... so tht i can use tht HU as a pre-amp for my DVD player... cuz my DVD player only has one pair of RCA but i need three pair of them for my amps and the 5750 has three pair of them...

hope you understand...

cheers...
 

howiechoo

8,000 RPM
Senior Member

howiechoo

8,000 RPM
Senior Member
Jul 25, 2004
8,857
4
3,138
Bukit Jalil
craziechild said:
i know how to swithch on the AUX mode... but the thing is based on your pic right... i dun understand a thing le... which one solder to where and which one solder to where....

i jus need to do a RCA input to the HU... so tht i can use tht HU as a pre-amp for my DVD player... cuz my DVD player only has one pair of RCA but i need three pair of them for my amps and the 5750 has three pair of them...

hope you understand...

cheers...
wanna solder on ur hu? dun care about warranty? lolz
 

youmolo

Known Member
Senior Member

youmolo

Known Member
Senior Member
Thread starter
Jul 3, 2005
208
0
1,516
Subang Perdana
www.tzywen.com
howiechoo said:
but the cable cost around 1++ to 2++...diy also expensive...
just buy any ordinary 3.5mm jack with cable and solder it to the board. won't cost more than rm10 i guess. but of course, u'll void ur warranty la
 

youmolo

Known Member
Senior Member

youmolo

Known Member
Senior Member
Thread starter
Jul 3, 2005
208
0
1,516
Subang Perdana
www.tzywen.com
dgtalpunk said:
lets say the player has Aux-In (RCA).

get a 3.5mm phono jack to RCA type of cable... which costs like RM 2.00+

so.. from ur MP3 player... plug in the phono jack, the other end RCA goes to the AUx-in of the HU.

by this way, can it work? i hvent tried b4..
if ur player has a RCA INPUT, then it will work. btw, which player you have? i never seen a player with rca in before, rca out got la ;)
 

dgtalpunk

Known Member
Senior Member

dgtalpunk

Known Member
Senior Member
Apr 11, 2006
203
0
5,016
it have RCA Aux-In

Carrozzeria 2DIN - CD n Cassette

(Pioneer) lor... japanese model...

i never tried the Aux in b4...
sold it already...
 

youmolo

Known Member
Senior Member

youmolo

Known Member
Senior Member
Thread starter
Jul 3, 2005
208
0
1,516
Subang Perdana
www.tzywen.com
dgtalpunk said:
it have RCA Aux-In

Carrozzeria 2DIN - CD n Cassette

(Pioneer) lor... japanese model...

i never tried the Aux in b4...
sold it already...
if u still had it, it will work. too bad nowadays they use a special connector so u haf to buy their special expensive cable to use the aux in :(
 

craziechild

500 RPM
Senior Member

craziechild

500 RPM
Senior Member
May 11, 2005
596
4
3,018
Sarawak
hehe... see after the waranty period then i do lo... jus wan to gather more info first ma...

btw howie... you said you hav some solution? mind to share share?
 

hansc

Known Member
Senior Member

hansc

Known Member
Senior Member
Nov 14, 2003
490
30
3,028
KL/WP
Visit site
bro,

any idea will it work on a DEH 7350? it has AUX Input...
 

craziechild

500 RPM
Senior Member

craziechild

500 RPM
Senior Member
May 11, 2005
596
4
3,018
Sarawak
any one know which pin at the IP-BUS connector is for the audio input??? mayb jus use some pin to connect it to tht pin then can use liao....
 

youmolo

Known Member
Senior Member

youmolo

Known Member
Senior Member
Thread starter
Jul 3, 2005
208
0
1,516
Subang Perdana
www.tzywen.com
craziechild said:
any one know which pin at the IP-BUS connector is for the audio input??? mayb jus use some pin to connect it to tht pin then can use liao....
yup, can also. but i prefer soldering to the board cuz it gives a more permanant connection. anyways, my warranty oso over liaw hehe
 

howiechoo

8,000 RPM
Senior Member

howiechoo

8,000 RPM
Senior Member
Jul 25, 2004
8,857
4
3,138
Bukit Jalil
i wan to buy a cd changer cable tat got 2 connector there...any1 wan to share? the cable is RM140 and we can share the cable and i will free to connect it to a rca connector for u to connect to other device.cos i also need to buy a rca cable and cut and paste it to the cd changer cable..btw, this wont void the warranty of the hu...and no need the hassle to open the hu and solder it...anyone?
fast sms me @ 012-7671360.thanks