Dynos in M'sia

Joeker

Walking Dead
Senior Member

Joeker

Walking Dead
Senior Member
Nov 19, 2003
3,582
62
3,148
Jinjang
Visit site
Here a list of Dynos in Malaysia that I know of. If I missed out any or got the wrong info, pls fill it in k?

Klang Valley
N1, Sunway - Dynojet 4wd
GT AUto, Sunway - Dynojet 4wd
Millenium, SUnway - Dynamic
Amoil, Sunway - Dynotjet 4wd 2006 v.
Links, Sunway - HPI
Speedworks, PJ - Dyno Dynamic
RS, Puchong - Dastek
D Tuning, Sri Damansara - Dynojet 4wd
Redsun, Pandan Indah - Dynojet 2wd

Nilai
Aerotech - Dynojet 4wd

Johor
Speedwork - Dyno Dynamic
Viswork - Dastek
 

Attachments

Last edited:

nitrus

2,000 RPM
Senior Member

nitrus

2,000 RPM
Senior Member
Nov 14, 2005
2,895
35
1,648
Tnx for the info Joeker! :top:

Anyway normally what is the price for dyno? Any car N/A or Turbo with or without those SAFC (etc.) can go dyno right?
 

Joeker

Walking Dead
Senior Member

Joeker

Walking Dead
Senior Member
Nov 19, 2003
3,582
62
3,148
Jinjang
Visit site
Oppsss!! you're rite.

How could I have forgotton about Aerotech.

OK added them in.


I forgot whether Speedwork or Millenium is using Dynamic or Dyno Dynamic (Dyno Dynamic & Dynamic are 2 seperate companies)

I'll check with my source and confirm later.

Klang Valley
N1, Sunway - Dynojet 4wd
GT AUto, Sunway - Dynojet 4wd
Millenium, SUnway - Dynamic
Amoil, Sunway - Dynotjet 4wd 2006 v.
Links, Sunway - HPI
Speedworks, PJ - Dyno Dynamic
RS, Puchong - Dastek
D Tuning, Sri Damansara - Dynojet 4wd
Redsun, Pandan Indah - Dynojet 2wd

Nilai
Aerotech - Dynojet 4wd

Johor
Speedwork - Dyno Dynamic
Viswork - Dastek[/QUOTE]
 

Speed Demon

Known Member
Senior Member

Speed Demon

Known Member
Senior Member
Nov 17, 2003
325
3
3,018
Selangor
www.freewebs.com
nitrus said:
Tnx for the info Joeker! :top:

Anyway normally what is the price for dyno? Any car N/A or Turbo with or without those SAFC (etc.) can go dyno right?
Any car can go on a dyno. But whether you can tune the car is another story. EFI-engine based cars with at least a SAFC or VAFC will be tuneable. Other than that, a power run is the most you can do.

Prices vary from shop to shop. Power runs are the quickest and the cheapest. I think it costs around RM80 for a power run.
 

jep3003

4,000 RPM
Senior Member

jep3003

4,000 RPM
Senior Member
Nov 9, 2005
4,768
20
1,638
hey sifus,

looking 4 a place 2 dyno n a good tuner... got 2 tune my emanage.... my mech offered me 2 dyno at redsun cuz my workshop is nearby...

how much izit basically 2 tune n dyno emanage for air fuel ratio and ignition timing??? n plz advise me where???

what precautions do i have 2 take b4 i dyno my car??? cuz takut anything happens wen on da dyno....

thanks...
 

MitonCT26

1,000 RPM
Senior Member

MitonCT26

1,000 RPM
Senior Member
Nov 16, 2003
1,112
9
3,138
Seremban
1) make sure engine in good running order, no leaks, new plugs, lubricants etc.
most important is the cooling system make sure in good condition.

2) clutch also must be in good order. last time kena once when after dyno on the road feels too rich...check check clutch kondem already...hehehe

3) go slow...do not adjust too much or you will risk blowing up your engine on dyno.

4) make sure they strap your car nicely or else...hehehe

that's about it. anything to add?
 

MaNofWaR

500 RPM
Senior Member

MaNofWaR

500 RPM
Senior Member
Nov 22, 2003
570
3
3,018
On the AiR
Visit site
last week my fren got his car run at LINKS...dyno only rm100
think price around 80-100 lar

tuning varies on what u have (software & hardware) & what u wanna reconfigure...
 
Last edited:

jep3003

4,000 RPM
Senior Member

jep3003

4,000 RPM
Senior Member
Nov 9, 2005
4,768
20
1,638
i want to tune my e-manage... looking 4 good tuner 4 honda turbo... ive already tune using wideband wen i installed my emanage but now want 2 tune properly...
 

Joeker

Walking Dead
Senior Member

Joeker

Walking Dead
Senior Member
Nov 19, 2003
3,582
62
3,148
Jinjang
Visit site
ANybody knows of any diagram or schematic of how a dyno machine works?

I notice there has been a lot of talk on which shop has a more accurate dyno and so on and I intent to research on this subject to shed some light to the truth.
 

Speed Demon

Known Member
Senior Member

Speed Demon

Known Member
Senior Member
Nov 17, 2003
325
3
3,018
Selangor
www.freewebs.com
Joeker: I only managed to get the following info so far:

From the HowStuffWorks website:


Measuring Horsepower
If you want to know the horsepower of an engine, you hook the engine up to a dynamometer. A dynamometer places a load on the engine and measures the amount of power that the engine can produce against the load. You can get an idea of how a dynamometer works in the following way: Imagine that you turn on a car engine, put it in neutral and floor it. The engine would run so fast it would explode. That's no good, so on a dynamometer you apply a load to the floored engine and measure the load the engine can handle at different engine speeds. You might hook an engine to a dynamometer, floor it and use the dynamometer to apply enough of a load to the engine to keep it at, say, 7,000 rpm. You record how much load the engine can handle. Then you apply additional load to knock the engine speed down to 6,500 rpm and record the load there. Then you apply additional load to get it down to 6,000 rpm, and so on. You can do the same thing starting down at 500 or 1,000 rpm and working your way up. What dynamometers actually measure is torque (in pound-feet), and to convert torque to horsepower you simply multiply torque by rpm/5,252.

And an article on the Net(written about Go-Karts):

http://www.land-and-sea.com/dyno-dynamometer-article.htm

Doesn't really tell in detail how they work exactly but some info is there.

This one might be better as it talks about calibration:

http://www.rri.se/index.php?DN=30
 
Last edited:

gti88

1,500 RPM
Senior Member

gti88

1,500 RPM
Senior Member
Nov 17, 2003
1,911
32
3,148
Visit site
Joeker said:
I forgot whether Speedwork or Millenium is using Dynamic or Dyno Dynamic (Dyno Dynamic & Dynamic are 2 seperate companies

Millennium Motorsports (Asia) is using Dyno Dynamics.

I heard the best dyno machine is dyno dynamics. :regular_smile:
 

Dino@Casper

Senior Member
Senior Member

Dino@Casper

Senior Member
Senior Member
May 13, 2005
666
2
3,018
P.J
What they dyno machine does is actually quite simple, to judge the maximum horse power it actually generates the power like a generator right?.. the machine actually messsures the potential difference i think... than with a few simple mechanical formula u can calculate the horsepower