Migrate from NT4 to Server 2003

devil

Known Member
Senior Member

devil

Known Member
Senior Member
Nov 17, 2003
342
0
3,016
Jedi,

take my advise, forget about the old setup, build a total new domain, just copy files across and setup whole thing.
U can hv the network ready in 12 hours ....


Cheer!
 

jedi

Known Member
Senior Member

jedi

Known Member
Senior Member
Thread starter
Dec 22, 2003
108
4
3,018
thank you.

But the problem is, I don't have the installer of some application in the old server!! and these application is a MUST application.
 

devil

Known Member
Senior Member

devil

Known Member
Senior Member
Nov 17, 2003
342
0
3,016
Jedi,

the only way is clone to the new server, boot from safe mood or from CD to replace all the hardware driver and later upgrade to win2000 then 2003.
However, u might want to evaluate the software compliancy between NT4 & 2003. Noted not all NT4 software functioning in 2003.

moreover, through my experience, upgrade from NT4 to 2000 will cause a lot of unexplainable system problem so expect the same when its go to win 2003.

the best thing is to dig back the Cd installation cd then just migrate over.
good luck!
 

jedi

Known Member
Senior Member

jedi

Known Member
Senior Member
Thread starter
Dec 22, 2003
108
4
3,018
thanks!

I will try to look for those application installer
 

Bert

500 RPM
Senior Member

Bert

500 RPM
Senior Member
Nov 16, 2003
571
1
3,018
Muddy Delta
Visit site
If you dont have the CD tell ur bos there is no way you can move it over.

Also, it would be simpler to move all the files over to the new domain and reinstall everything. Makes life easier.

For the SQL and the accounting software, you shouldnt have issues moving stuff over. Do it in stages since you have both machines available. Set up each s/w and configure it and get ppl to run off the new one first. Do it for all SW and after a while, shut of the old server for a week and if there are no problems, you have a new machien to work off on.

hehehe

Migration is always a big headache. thats y the charges are the highest for migfration.
 

jedi

Known Member
Senior Member

jedi

Known Member
Senior Member
Thread starter
Dec 22, 2003
108
4
3,018
yeah, the charges are far far higher than buying the whole machine!
 

devil

Known Member
Senior Member

devil

Known Member
Senior Member
Nov 17, 2003
342
0
3,016
How much u was quoted loh?

Bert, Wanna team up and get some additional money for ICE upgrade?
Or too small for u? hehe!
 

jedi

Known Member
Senior Member

jedi

Known Member
Senior Member
Thread starter
Dec 22, 2003
108
4
3,018
I bought the server around RM15k, migration cost RM150/hr
 

devil

Known Member
Senior Member

devil

Known Member
Senior Member
Nov 17, 2003
342
0
3,016
150 per hour is consider very reasonable price lah!
O personally will charge more then that loh! :D
 

^^ED^^

Known Member
Senior Member

^^ED^^

Known Member
Senior Member
Nov 20, 2003
206
0
5,016
Visit site
My suggest is fresh install & configure.

What u need just the user profile from NT + some DC policy control. Other than that Ur IP, DHCP pool all this u can create urself.

Cause NT4 & 2003 OS is a lot different even its develop from NT base. So is not advise to do migrate, I believe microsoft have some article for migrate but anyone in IT can tell me which server (microsoft os only) after migrate was free from problem ? :lol: to me I don think so :lol: :lol: :lol:

If ur server did not hang, you should happy enough loh ... :lol: :lol: :lol:
 
Thread starter Similar threads Forum Replies Date
R General Talk 35
Similar threads
If you want to migrate ?