1. Bump posts missing? We are spring cleaning the Forums so these posts are being removed to optimize the database further. Don't be concerned, you can continue to do whatever you do. Will be developing the site further as well through the coming weeks so do watch out for those! You can close this notice now
    Dismiss Notice

Steering Vibrate, on wheel balanced already..

Discussion in 'Honda' started by arrowhead, Oct 8, 2011.

  1. arrowhead

    arrowhead Senior Member
    Senior Member

    Joined:
    Aug 20, 2004
    Messages:
    4,623
    Likes Received:
    152
    to all the sifu's, pls help me diagnose my problem.

    i changed to a new set of wheels and right after that, i noticed my steering vibrates when i hit 120km. below that, its fine.

    brought back to do "on-wheel" balancing, it didnt vibrate 1 bit. so the mechanic said, possible due to the rear, and then he went to balance my rear.

    tested it on the hway, still vibrate @ about 120km/h.

    problem is, sometimes it starts vibrating @ 100km/h - 120km/h, then it'll stop when i go over. the i slowed down, then brought it back up to 100km/h, no vibration.

    wth? sekejap ada sekejap takda...

    i've singled out these few potential probs, maybe u guys can add in so i can check

    1. tire makan 1 side?
    2. wheel/hub bearing?
    3. c/v joint needs more grease?
    4. lsd problem?
    :confused:


    thanks
     
  2. jy_1990

    jy_1990 5 Year | Silver

    Joined:
    Feb 24, 2009
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    I am having the same problem! but i guess it's because of the imperfect rims... can i know if your rims are new rims?
     
  3. g4i8y0t

    g4i8y0t Senior Member
    Senior Member

    Joined:
    Aug 5, 2010
    Messages:
    1,216
    Likes Received:
    329
    I had the same problem too a few months ago. Problem solved when I change my steering rack and the front tyres (botak already).
     
  4. arrowhead

    arrowhead Senior Member
    Senior Member

    Joined:
    Aug 20, 2004
    Messages:
    4,623
    Likes Received:
    152
    Rims are new. Not used.

    Steering rack? My tuner said my steering lately got alot free play, possibly on the verge of dying.. Aiyoo. So many problems coming at the same time.

    Thanks. Will get them checked.
     
  5. g4i8y0t

    g4i8y0t Senior Member
    Senior Member

    Joined:
    Aug 5, 2010
    Messages:
    1,216
    Likes Received:
    329
    don't forget to update us. :biggrin:
     
  6. arrowhead

    arrowhead Senior Member
    Senior Member

    Joined:
    Aug 20, 2004
    Messages:
    4,623
    Likes Received:
    152
    not so soon bro, probably will only visit my foremen next saturday, that is, if he is free to troubleshoot.. else i'll just drive @ 80km/h HAHAHAHA
     
  7. ^pomen_GTR^

    ^pomen_GTR^ Senior Member
    Senior Member

    Joined:
    May 13, 2010
    Messages:
    7,510
    Likes Received:
    1,688
    last time i kena this because my tyre is cheap indo tyre where when thread almost botak the tyre wobble....ekekekek


    but it might worth checking your tie rod also...
     
  8. joe_mirage

    joe_mirage Senior Member
    Senior Member

    Joined:
    May 7, 2006
    Messages:
    1,030
    Likes Received:
    44
    tie rod , driveshaft.. get it check
     
  9. D7zul

    D7zul Senior Member
    Senior Member

    Joined:
    Feb 24, 2011
    Messages:
    2,698
    Likes Received:
    848

    check those things..

    if still vibrate, jack ur car & try shaking ur tyre.. u'll see which part is loose

    :wink:
     
  10. arrowhead

    arrowhead Senior Member
    Senior Member

    Joined:
    Aug 20, 2004
    Messages:
    4,623
    Likes Received:
    152
    tie rod, drive shaft. got it. thanks
     
  11. g4i8y0t

    g4i8y0t Senior Member
    Senior Member

    Joined:
    Aug 5, 2010
    Messages:
    1,216
    Likes Received:
    329
    arrowhead, any update..?
     
  12. arrowhead

    arrowhead Senior Member
    Senior Member

    Joined:
    Aug 20, 2004
    Messages:
    4,623
    Likes Received:
    152
    no la bro, havent done it yet. no time =(
     
  13. cacin

    cacin Senior Member
    Senior Member

    Joined:
    Mar 9, 2005
    Messages:
    1,000
    Likes Received:
    5
    happens to me too, when go to the shop, it turns out the OEM rim bengkok. . .

    most likely due to masuk lubang. . .
    Rim was 17". forgot the tyre profile. . .
    don't want to change rim yet, so had to use spare tyre, the worst case bengkok become spare tyre and the least bengkok one to the rear. . .

    probably need to look for 16" rims la after this. . .
     
  14. arrowhead

    arrowhead Senior Member
    Senior Member

    Joined:
    Aug 20, 2004
    Messages:
    4,623
    Likes Received:
    152
    im quite sure my rims are fine, just got new set. anyway, will update when i find out.. else, i might just leave it as i dont drive it often..
     
  15. AD_EG

    AD_EG Senior Member
    Senior Member

    Joined:
    Apr 5, 2009
    Messages:
    6,331
    Likes Received:
    231
    your rims replica or ori rims ?
     
  16. tt48

    tt48 Senior Member
    Senior Member

    Joined:
    Nov 14, 2005
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    Drive shaft in good condition?
     
  17. arrowhead

    arrowhead Senior Member
    Senior Member

    Joined:
    Aug 20, 2004
    Messages:
    4,623
    Likes Received:
    152
    replica rims ! =P

    now everyone knows.. damn. hahaha
     
  18. G221

    G221 Senior Member
    Senior Member

    Joined:
    Jan 15, 2004
    Messages:
    13,345
    Likes Received:
    61
    uneven front tyres bro (tayar tak rata)...got a lot of threads but uneven. try swap front to rear, rear to front. or better still. change front tyres.

    normally happens because of bent rims, but if rims have been repaired, then should be the uneven tyres. Even after u did the on wheel balancing, the problem will still be there.

    either change to used, good condition front tyres (low buget) or change to new front tyres (got budget).

    good luck.
     
  19. arrowhead

    arrowhead Senior Member
    Senior Member

    Joined:
    Aug 20, 2004
    Messages:
    4,623
    Likes Received:
    152
    yup. i solely suspect is my tires. anyhow, ive learnt to live with that ... drive below the vibration point.. which is 100km/h.. haha
     
  20. AD_EG

    AD_EG Senior Member
    Senior Member

    Joined:
    Apr 5, 2009
    Messages:
    6,331
    Likes Received:
    231
    maybe the rim has a defect? try to rotate and see if that solves anything.
     

Share This Page